środa, 17 października 2018

Co zrobić z warzywami z rosołu? Pierogi z mąki pełnoziarnistej z farszem z gotowanych warzyw: z korzenia marchwi, selera i pietruszki

pierogi pełnoziarniste z warzywami, pomysł na warzywa z rosołu
Dzisiaj przychodzę do Ciebie z przepisem na niezgrabne pierogi z farszem z marchwi, pietruszki i selera. Jeżeli więc brak Ci pomysłu co zrobić z ugotowanymi warzywami z rosołu to koniecznie zastanów się nad moją propozycją. Nienawidzę marnować jedzenia i przez ostatnie pół roku niemalże wyeliminowałam ten problem. W myśl nurtu zero waste staram się wykorzystywać wszystko co mam w kuchni pod ręką i nieskromnie powiem, że nauczyłam się komponować swoje posiłki w ten sposób, żeby nie musieć niczego wyrzucać do kosza. Nie myśl jednak, że moja dieta to śmieci - dieta zw to różnorodność smaków i kombinowanie w przyjemnym tego słowa znaczeniu. 

No to lecimy - przepis jest banalnie prosty. Do zrobienia ciasta potrzebujemy mąki pełnoziarnistej ale z powodzeniem możesz zastąpić ją jej tradycyjną pszenną koleżanką. Do mąki dodajemy jedno jajko i ciepłą wodę - ugniatamy "luźne" ciasto, wałkujemy i wycinamy koła szklanką. Ugotowane w rosole warzywa blendujemy i już. Wrzucamy do gotującej wody pierogi czekając aż wypłyną na wietrz. Smacznego. 

33 komentarze:

  1. Ooo, taka wersja do mnie przemawia :)
    Dziękuję za odwiedziny. Dołączam do grona obserwatorów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pomysł genialny :) Ja z warzyw z rosołu i mięska często robię galaretę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają smakowicie! Ja nie przepadam za rosołem, więc nie mam tego problemu :)Mój blog

    OdpowiedzUsuń
  4. Deve ser delicioso. Feliz fim-de-semana.

    OdpowiedzUsuń
  5. pycha

    https://skucinskaart.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Wow, super, że udaje Ci się nie marnować jedzenia aż tak! Akurat te pierogi raczej nie są dla mnie, bo nie przepadam za ugotowanymi warzywami ;)
    Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  7. witam :) zdjęcie pięknie zachęcające! A pomysł ciekawy i to bardzo! lubię pierogi i to bardzo! miłego wieczoru

    OdpowiedzUsuń
  8. Rewelacyjny pomysł! Sama zawsze wyrzucam warzywa z rosołu, ale zainspirowałaś mnie, by następnym razem postąpić inaczej :)
    Dziękuję za odwiedziny, i ja z przyjemnością obserwuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Szybki i krótki przepis - coś dla mnie!

    wiktoriadrawska.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale fajny pomysł! :) ja też staram się wykorzystywać jedzenie i wyrzucać jak najmniej :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo ciekawy pomysł. Chętnie bym spróbowała, więc przetestuję przepis przy najbliższej okazji :D
    Pozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. No proszę. Bardzo ciekawy pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  13. Fajny i ciekawy pomysł. My wyjadamy marchewki, a reszta idzie w kosz :(

    OdpowiedzUsuń
  14. Amazing post!!!

    Would you like if we were to follow each other ? I would be happy . this is my link http://www.ludatischenko.com @luda.tischenko - instagram

    OdpowiedzUsuń
  15. Też fajny pomysł. Ja najczęściej wrzucam je na patelnię i robię z nich sos na ostro. :)

    OdpowiedzUsuń
  16. świetny pomysł! Takie pierogii bym chętnie zjadła :) super pomysł ;)

    obserwuje!

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam jeść pierogi niestety nie lubię bawić się mąką :D

    OdpowiedzUsuń
  18. Ja jeszcze dodaję mięsko z rosołu, swiwtbesa takie kreatywne przepisy ☺

    OdpowiedzUsuń
  19. Mega interesujący przepis:) Ja zawsze wyjadam wszystkie marchewki mniamm mniamm hehe:D

    OdpowiedzUsuń
  20. Zazwyczaj wyjadam, albo lądują w pasztecie. Ale pierogu to też fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  21. Pierwszy raz słyszę o pierogach z takim farszem. Dzięki za inspirację. ;)
    Przesyłam pozdrowienia! :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Bardzo mądre i zdrowe podejście do żywności :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Kolejna, świetna propozycja :) podoba mi się

    OdpowiedzUsuń
  24. Uwielbiam pierogi i z chęcią zapiszę sobie przepis. ;)

    OdpowiedzUsuń
  25. Serioo ? Tak po prostu już cały przepis ? Aż jestem ciekawa :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Ja z takich warzyw to zawsze robię sałatkę jatzynowa :-)

    OdpowiedzUsuń
  27. Ja również robię pierogi:D
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  28. O podoba mi się! Aż zgłodniałam:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia